Budete potřebovat:
- Kuřecí maso
- Sladkou papriku
- Sůl a pepř
- nové koření
- bobkový llist
- cibuli
- mléko
- zakysanou smetanu
- hladkou mouku
- podravku
- a přílohu
Začneme tím, že hodíme kuřecí masíčko do vody, osolíme, přidáme podravku nebo bujon, přidáme bobkový list a nové koření, přidáme pepř a vaříme do měkka až se udělá vývar a maso je měkké.
Na pánvičce nebo v hrnci si rozehřejeme máslo a přidáme na drobno nakrájenou cibulku a tu osmahneme do růžova. Pak jí zaprásíme paprikou (záleží na vás jak máte koření rádi, já ráda, takže dávam hodně).
Zalijeme vývarem, který nám mezitím vznikl vedle v hrnci a 15 min vaříme pod pokličkou.
Poté přecedíme vzniklou omáčku do jiného hrnce, nechceme mít přeci kousky cibulky a koření v omáčce a dáme znovu lehce provařit. Přidáme mléko rozmíchané s troškou mouky a soli (trik babičky!!!) a opět provaříme.
Nakonec přidáme zakysanou smetanu na dochucení, dělá opravdu krásnou chuť omáčky. Přidáme maso z veldejšího hrnce, zamícháme, přidáme trošku jíšky (pokud je potřeba), uvaříme rýži nebo těstoviny a tradááá:
Nevím jak vy, ale já omáčky zbožňuju a snad se vám tenhle post bude líbit. Dal mi docela práci, tak snad ho alespoň někdo ocení =)
já sice omáčky úplně moc nemusím, ale tohle vypadá moc dobře, možná někdy vyzkouším :)
OdpovědětVymazatMňam! Taky miluju kuře na paprice! Takže dávám palec na horu. Jsi šikovná :)
OdpovědětVymazatjá bych ho dokázala jíst každý den!!!
OdpovědětVymazat